
نصب شوفاژ خانه
نصب شوفاژ خانه کاری پیچیده و دشوار است. انجام این کار مستلزم برنامه ریزی دقیق و به کارگیری لوازم مناسب است. شما می توانید بخش زیادی از فرایند نصب شوفاژ خانه از جمله انتخاب دیگ بخار، شوفاژها، لوله کشی و نصب سیستم کنترلی را به تنهایی انجام دهید اما در مرحله ی نهایی حتما باید از یک کارشناس حرفه ای استفاده شود. این کارشناس اتصالات مختلف را از نظر امنیتی و نشت گاز بررسی می کند. همچنین این کارشناس باید بازدهی حرارتی سیستم نصب شده را مورد سنجش قرار دهد. در این مطلب مراحل نصب شوفاژ خانه به صورت قدم به قدم بیان شده است.

گام اول: جستجو برای خرید لوازم مناسب و کارآمد
انتخاب اندازه مناسب برای دیگ بخار بسیار مهم است. اندازه ی دیگ بخار باید طوری باشد که توانایی گرم کردن خانه و آب گرم مصرفی را داشته باشد. اگر اندازه ی دیگ بخار از حد مطلوب بزرگ تر باشد، انرژی بیشتری برای گرم کردن آب مصرف می شود که نتیجه ی آن افزایش بی رویه هزینه هاست. اگر به هزینه های ماهیانه ساکنین اهمیت میدهید، حتما دیگ بخاری با اندازه ی متناسب خریداری کنید.
شوفاژ هایی را انتخاب کنید که ظرفیت گرمایی مطلوبی دارند و گرما را به طور یکسان در فضای خانه پخش می کنند. کارآمد ترین شوفاژها، آن هایی هستند که پره دارند. پره ها سطح تماس موثر را افزایش می دهند، در نتیجه گرمای بیشتری از سمت شوفاژ به محیط اطراف منتقل می شود.
نوعی از سیستم کنترلی را انتخاب کنید که دستورالعمل نصب آسان داشته باشد. اگر در قسمتی از مراحل نصب به مشکل برخوردید، با شرکت سازنده تماس بگیرید و توضیحات تکمیلی را از آن ها بخواهید.
دیگ های بخار و شوفاژ ها ظرفیت گرمایی مشخصی دارند. لوازم جانبی و قطعات باید به گونه ای خریداری شوند که با ظرفیت دیگ بخار و شوفاژ هماهنگی داشته باشند.
هنگام ارزیابی ظرفیت گرمایی مورد نیاز، توجه داشته باشید که پنجره ها، درب های ورودی و دیوار های بیرونی اتلاف گرمایی زیادی را در فصل سرد سال ایجاد می کنند. شوفاژ ها باید توانایی جبران این انرژی گرمایی تلف شده را داشته باشند.
به نکاتی که در ادامه بیان می شود، توجه کنید. با انجام این پیشنهادات دستورالعمل مناسبی برای نصب قطعات مختلف خواهید داشت.
گام دوم: تهیه ی نقشه به منظور نصب شوفاژ خانه
دیگ بخار باید در محلی نصب شود که امکان اتصال آسان به لوله های آب، منبع گاز و سیستم تهویه فراهم باشد.
هنگام نصب شوفاژ خانه، این نکته را درنظر داشته باشید: بهتر است شوفاژ در قسمت زیرین پنجره ها نصب شود. در این صورت با هوای سرد ورودی از پنجره مقابله می شود و دمای محیط تعدیل خواهد شد. اگر ارتفاع پنجره ی خانه ای تا زمین ادامه داشته باشد، شوفاژ باید مجاور پنجره نصب شود. با رعایت کردن این عامل، کنترل دمای محیط بهتر انجام می گیرد.
قبل از اقدام به لوله کشی باید تصمیم بگیرید که لوله کشی از زیر زمین انجام بگیرد یا از داخل دیوارها. اگر لوله کشی از زیر زمین انجام بگیرد، مکان آن باید نشانه گذاری شود. با انجام دادن این نشانه گذاری، در زمان تعمیرات خانه، از برخورد چکش با لوله ها جلوگیری می شود. در نتیجه سیستم لوله کشی سالم می ماند.
گام سوم: خرید لوازم و وسایل مورد نیاز برای نصب شوفاژ خانه
گام چهارم: نصب شوفاژها
شوفاژ ها باید حدود ۱۰ تا ۱5 سانتیمتر با سطح زمین فاصله داشته باشند. رعایت این فاصله برای لوله کشی و نظافت کردن الزامی است. یک شیر کنترلی روی جریان اتصالی و یک شیر قفل شونده روی جریان برگشتی نصب می شود. از این شیر ها برای تنظیم کردن جریان آب داخل شوفاژ استفاده می شود.
گام پنجم: انجام لوله کشی از طرف شوفاژ و شیر ها به سمت دیگ بخار
برای این کار لوله های مسی و فشرده مناسب هستند، اتصالات نیز باید به خوبی انجام شوند. از اتصال مناسب لوله ها با رادیاتور اطمینان حاصل کنید. اگر اتصالات به خوبی بسته شوند، از هواگیری و خراب شدن سیستم حرارتی جلوگیری می شود.
گام ششم: سیستم کنترلی در نصب شوفاژ خانه
برای نصب سیستم کنترلی حتما باید از دستورالعمل شرکت سازنده پیروی کنید تا ایمنی رعایت شود.
گام هفتم: قطع کردن اتصالات آب و برق و نصب دیگ بخار
در این مرحله از نصب شوفاژ خانه نیز باید طبق دستورالعمل های شرکت سازنده پیش بروید. یک کارشناس حرفه ای باید اتصال دیگ بخار به منبع گاز را ارزیابی کرده و آن را تایید نماید.
گام هشتم: بستن تمام شیر های کنترلی متصل به شوفاژها، پر کردن سیستم حرارتی با آب و راه اندازی شوفاژ خانه
این گام، آخرین مرحله در نصب شوفاژ خانه است. پمپ و دیگ بخار را روشن کنید. شیر کنترلی ورودی به شوفاژ ها را تست کنید. جریان آب گرم باید به صورت یکسان داخل همه ی شوفاژ ها جریان داشته باشد.